Yhä useammat organisaatiot valitsevat jatkuvan haun mallin perinteisen, tiettyyn hakuaikaan sidotun mallin sijaan. Jatkuvan haun edut ovat kiistattomat. Ensinnäkin, se antaa organisaatiolle mahdollisuuden reagoida nopeasti, kun uusia talentteja tarvitaan. Toiseksi, se tuo organisaation toimintaan joustavuutta, sillä rekrytoija voi keskittyä potentiaalisten työntekijöiden etsimiseen juuri silloin, kun aikaa on - eikä vain silloin, kun hakuaika on meneillään.
Monille työnhakijoille jatkuva haku merkitsee mahdollisuutta löytää uusi työ joustavasti ilman rajattuja hakuaikoja. Tämä paitsi lisää työnhakijoiden mahdollisuuksia, myös hieman vähentää hakuprosessin stressaavuutta. Loppujen lopuksi, työnhakijan ja rekrytoijan intresseissä on löytää sopiva match mahdollisimman pian.
Vaikka jatkuva haku on suhteellisen uusi ilmiö, sen suosio on kasvanut jatkuvasti viime vuosien aikana. Ja syyt tähän ovat selvät: se on tehokas tapa löytää uusia työntekijöitä ja se mahdollistaa joustavan toimintamallin niin organisaatiolle kuin työnhakijallekin. Erityisesti digitaalisuuden ja globalisaation myötä yhä useammat työnhakijat arvostavat mahdollisuutta hakea työtä ajasta ja paikasta riippumatta.
Jatkuvan hakemisen soveltaminen vaatii organisaatiolta tärkeiden roolien määrittämistä ja työpaikkojen jatkuvaa mainostamista. Se vaatii myös joustavuutta ja valmiutta tutkia potentiaalisten työntekijöiden ansioluetteloita jatkuvasti - eikä vain hakuaikojen aikana.
Jatkuvan hakemisen hinta on suurempi kuin perinteisen mallin, mutta sen tuottamat hyödyt ovat huomattavasti suurempia. Järjestelystä hyötyvät sekä organisaatio että työnhakija. Viime kädessä jatkuvuus, joustavuus ja kyky vastata nopeasti muuttuviin tarpeisiin ovat ratkaisevia tekijöitä tämän päivän työmarkkinoilla.
Jos olet kiinnostunut hakevia työpaikkaa tai lisätietoa jatkuvan haun merkityksestä, jatkuva haku linkistä saat lisätietoja.